Persbericht stadswandeling Den Haag

Storytrail Den Haag

Van Haagsche kak tot Haagse bluf

 

stadswandeling Den Haag

 

première van een theatrale verhalenwandeling: zondag 19 februari 2012

 

Verteller Den Haag‘Den Haag’ staat in de volksmond zo ongeveer gelijk aan macht, machthebbers en machtsspelletjes. Dat is niet zo vreemd, want die macht zetelt daar al zo’n acht eeuwen. Maar ook de ruzies tussen bestuurders en het volk zijn al eeuwen ingebakken in het Haagse  leven. Hoe komt dat toch? Hiermee raak je eigenlijk aan de bestaansgrond van Den Haag en misschien wel van iedere Hollander.

 

Die bestaansgrond kun je zelfs letterlijk nemen. Want aan de ene kant heb je ’s Gravenhage, het deftige dorp van de graven van Holland, de Oranjes en de regentenkliek die op het zand zetelen. Kortom: van de Haagse kak. Aan de andere kant heb je het Oh Oh Den Haag van de gewone man. Type  grote mond, klein hartje die ook wel bekend staat als Haagse bluf. Zij bevolken de kleine huizen en nauwe straatjes op het slappe veen. Die twee kanten van Den Haag zou je kunnen zien als twee zielen in de borst van de Hollander.

 

Maar de hamvraag is: hoe hielden Haagsche kak en Haagse bluf het eeuwenlang samen uit? Hoe verliep deze botsing der beschavingen? Maak tijdens deze Storytrail Den Haag het huiveringwekkende verhaal van de Gebroeders De Witt mee en de bloedstollende moord op Aleida, maîtresse van graaf Albrecht. En hoe kwam de ooievaar in het wapen van Den Haag terecht? Ook daar ging een twist aan vooraf.

stadswandeling Den Haag

 

Wandel mee met de veelzijdige verteller Godefridus tijdens de Open Inschrijving wandelingen en na afloop weet u niet alleen meer, maar weet u ook of verzoening in Den Haag een haalbare kaart is.

 

Reserveren: www.storytrail.nl

Laat een reactie achter