15 juni: Storytrail Groningen – een stadswandeling vol historische verhalen

Wandeling Breda Storytrail verhalenverteller als gids

PERSBERICHT

15 juni: Storytrail Groningen – een stadswandeling vol historische verhalen

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zaterdag 15 juni een bijzondere Storytrail stadswandeling in het centrum van Groningen. Verhalenverteller Johannes gidst u door de straten en stegen van de binnenstad. Onderweg brengt hij de geschiedenis meeslepende wijze tot leven. Alsof er een roman voor u open gaat!

De geschiedenis van Groningen heeft vele gezichten. Groningen was een stad van arbeiders, maar ook van graven en gravinnen. Het is een stad die grote rijkdom heeft gekend, maar ook bittere armoe. Het is een stad van vrome kloosterzusters, de ‘geestelijke maagden’ zoals ze wel werden genoemd, maar ook een stad van schippers en studenten. Tijdens de Storytrail stadswandeling komt u al die kanten van Groningen tegen. U beleeft verhalen van stadhouders en turfdragers. U staat oog in oog met de weeshuisouders van het Rode Weeshuis. U ontdekt hoe Groningen ooit een geliefd pelgrimsoord werd. En u bent er bij als bisschop Bommen Berend de stad bekogelt met granaten en stinkpotten. De Storytrail stadswandeling Groningen is een heerlijk vertel-avontuur dat u niet snel zult vergeten.

De Storytrail stadswandeling Groningen begint op zaterdag 15 juni 2019 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-groningen. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL9AL4479 en betaal slechts € 12 per persoon (kinderen: € 6,35).

 

Posted in
Avatar foto

Johannes

Laat een reactie achter