Zondag 21 november: StoryTrail stadswandeling Breda vol sterke verhalen

eric-de-beweerde-04-verteller-stadswandeling-storytrail

PERSBERICHT

Zondag 21 november: StoryTrail stadswandeling Breda vol sterke verhalen

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 21 november de laatste StoryTrail stadswandeling van dit jaar in Breda. Verhalenverteller Eric de Beweerde neemt je mee door de bewogen geschiedenis van de oude binnenstad.  

Het is 1581. De Tachtigjarige Oorlog is in volle gang en Breda is in last. De Spaanse bevelvoerder Houtepen heeft zijn begerig oog op de stad laten vallen. En na een hevig gevecht (bekend geworden als de Furie van Houtepen) trekt hij zegevierend door de straten.

Hoe konden die Spanjaarden Breda zomaar innemen? En belangrijker: hoe kon Breda weer van ze af komen? Samen met verteller Eric ga je op onderzoek uit. Je dwaalt door de oude straten en stegen, op zoek naar de verhalen van toen.

De trouwe torenwachter, de vrome begijntjes en de deftige bewoners van de Catharinastraat nemen je mee in hun avonturen. Je beleeft strijd, gevaar, liefde en list. En je staat op de eerste rang als het in de winter van 1590 gelukkig toch nog goed komt met de stad. Zo beleef je de geschiedenis van Breda tijdens een onvergetelijke stadswandeling – een feest voor jong en oud.   

De StoryTrail stadswandeling Breda begint op zondag 21 november 2021 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/breda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter