Zondag 23 juli: StoryTrail Theaterwandeling door Haarlem

Verhalenverteller Franciscus tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem

PERSBERICHT

Zondag 23 juli: StoryTrail Theaterwandeling door Haarlem
Op avontuur met de helden uit de stadsgeschiedenis  

Vier en een halve eeuw geleden, in het jaar 1572, werd Haarlem overvallen door het leger van Spanje. Een van de meest beruchte episodes uit de Tachtigjarige Oorlog. Dat beleg liep voor Haarlem niet goed af. Maar wat gebeurde er nu eigenlijk precies in 1572? En hoe is Haarlem de klap weer te boven gekomen? Op zondagmiddag 23 juli kun je het beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling.

Verhalenverteller Franciscus is je ‘gids’. Samen met hem dwaal je door de stadsgeschiedenis. In het prachtige decor van de oude binnenstad kom je oog in oog te staan met de Kenau Simonsdochter Hasselaer, die het opnam tegen Spanje. Maar je gaat ook op avontuur met heel andere Haarlemmers. Pieter Teyler bijvoorbeeld, de beroemde weldoener. En Laurens Janszoon Coster, uitvinder van de boekdrukkunst.

Hoe het al die Haarlemse helden is vergaan? En wat je daar tegenwoordig nog van terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.     

De StoryTrail Theaterwandeling Haarlem begint op zondag 23 juli 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/haarlem. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter