Woensdagmiddag 25 oktober: StoryTrail Theaterwandeling door Hoorn vol historische stadsverhalen

StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes 007 Product

PERSBERICHT

Woensdagmiddag 25 oktober:
StoryTrail Theaterwandeling door Hoorn vol historische stadsverhalen

‘Eureka!’ Klinkt het op 11 oktober 1573 op een Geuzenschip vlak voor de kust van Hoorn. Het is de doorleefde stem van Jan Haring, de beroemde en beruchte Watergeus. Samen met zijn makkers voert hij slag met de machtige Spaanse oorlogsvloot. Het ziet er niet goed uit. De Spanjaarden hebben meer schepen, meer manschappen en betere wapens. Maar Jan Haring hebben ze niet! Gelukkig maar, want onze Haring heeft een geniale list bedacht om de Spanjaarden er onder te krijgen. Wat voor list dat is? En hoe die gaat aflopen? Dat kan je zelf beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling Hoorn op woensdagmiddag 25 oktober.

Verhalenverteller Johannes is je gids. Wandelend door de mooie binnenstad van Hoorn laat hij je kennismaken met de helden en schurken uit het stadsverleden – en met hun geniale invallen! Want Jan Haring was zeker niet de enige in Hoorn die ooit een goed plan heeft bedacht.

Je komt oog in oog te staan met Truydeman, de weldoener die de stad voorspoed schonk. Je gaat op avontuur met schipper Bontekoe, ook al zo’n man die vol zat met goede ideeën. En je beleeft het eureka-moment van Platte Tijs, de edelmoedige struikrover uit de Beemster.  

Johannes vertelt het verhaal van Hoorn met vaart en humor, en met liefde voor de stad. Je bent van harte welkom bij dit heerlijke vertel-avontuur, een belevenis voor jong en oud.

De StoryTrail stadswandeling Hoorn begint op woensdag 25 oktober 2023 om 16:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/hoorn. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

 

Theatergezelschap Stadsavonturen organiseert deze theaterwandeling in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: ‘Eureka!’

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter