Woensdag 18 oktober: Op avontuur in de geschiedenis van Schoonhoven met verhalenverteller Johannes  

StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes 009 Blog

PERSBERICHT

Woensdag 18 oktober:
Op avontuur in de geschiedenis van Schoonhoven met verhalenverteller Johannes  

‘Eureka!’ Klonk het ruim 400 jaar geleden op een mooie dag vanaf de zuidelijke stadsmuur van Schoonhoven. Het was de rauwe, raspende stem van Teun, de landloper. Hij had zojuist een fantastische ingeving gekregen. Een ingeving waarvoor elke Schoonhovenaar hem vandaag de dag nog altijd heel erg dankbaar is. Wat Teun zich precies in zijn hoofd had gehaald? Dat kun je zelf gaan beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling op woensdagmiddag 18 oktober.  

Verhalenverteller Johannes is je gids. Wandelend door de mooie binnenstad van Schoonhoven laat hij je kennismaken met de helden uit het stadsverleden – en met hun geniale invallen! Want landloper Teun is zeker niet de enige in de stad die ooit een goed plan heeft bedacht.

Je komt oog in oog te staan met Barend van Hoeff, de weldoener die de stad een weeshuis schonk. Je gaat op avontuur met de Schoonhovense kapitein Olivier van Noort, ook al zo’n man die vol zat met goede ideeën. En je beleeft het eureka-moment van Sint Eloy, de beschermheilige van de zilversmeden.

Johannes vertelt het verhaal van Schoonhoven met vaart en humor, en met liefde voor de stad. Je bent van harte welkom bij dit heerlijke vertel-avontuur, een belevenis voor jong en oud.

De StoryTrail stadswandeling Schoonhoven begint op woensdag 18 oktober 2023 om 15:30 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/schoonhoven. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

 

Theatergezelschap Stadsavonturen organiseert deze theaterwandeling in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: ‘Eureka!’

 

Posted in
Avatar foto

Johannes

Laat een reactie achter