Zondag 14 november: StoryTrail stadswandeling door het Leiden van 1574

Verhalenverteller Franciscus tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem

PERSBERICHT

Zondag 14 november:
StoryTrail stadswandeling door het Leiden van 1574

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 14 november een StoryTrail stadswandeling door de binnenstad van Leiden. Verhalenverteller Franciscus is je gids. Nou ja, gids… Hij vertelt je één jaartal: 1574. En verder geen droge feitjes, maar alleen spannende verhalen.   
In 1574 is de Tachtigjarige Oorlog in volle gang. Binnen de stadsmuren van Leiden betekent die oorlog niet: vechten, maar: wachten. De stad is omsingeld door het Spaanse leger. Geen mens kan Leiden meer in. Geen mens, maar ook geen brood, geen koe, geen appel, geen ei – helemaal niets. Al snel begint het voedsel in de stad op te raken. De mensen eten hun honden en katten om in leven te blijven. Als die op zijn, eten ze boomschors.

Dat is de wereld waar je tijdens de StoryTrail stadswandeling doorheen gaat dwalen. De verteller laat je kennis maken met de Leidenaars van toen, om te horen wat zij ons te vertellen hebben. Al snel komen de verhalen los. Verhalen over honger natuurlijk, maar ook over list, heldenmoed, hoop en opofferingsgezindheid.

Je beleeft hoe Leiden de belegering doorstaat. Je voelt je maag knorren. Je komt voor moeilijke keuzes te staan. Je ontdekt de Glipper in jezelf. En je juicht de Watergeuzen toe als zij de stad eindelijk komen bevrijden. De StoryTrail stadswandeling laat je hét grote avontuur uit de geschiedenis van Leiden meemaken in een vertelvoorstelling vol vaart en humor. Je bent van harte welkom.

De StoryTrail stadswandeling Leiden begint op zondag 14 november 2021 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/leiden. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter