Zondag 16 juli: StoryTrail Theaterwandeling door Leiden – Op avontuur met de helden en schurken uit de stadsgeschiedenis

Verhalenverteller Franciscus tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem

PERSBERICHT

Zondag 16 juli: StoryTrail Theaterwandeling door Leiden
Op avontuur met de helden en schurken uit de stadsgeschiedenis  

Middenin de Tachtigjarige Oorlog, in 1574, werd Leiden maandenlang belegerd door Spaanse soldaten. Dat beleg, én het ontzet, worden elk jaar nog altijd groots gevierd in de stad. Maar wat gebeurde er nu eigenlijk precies in dat roemruchte jaar 1574? Op zondagmiddag 16 juli kan je het beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling.

Verhalenverteller Franciscus is je ‘gids’. Samen met hem dwaal je door de stadsgeschiedenis. In het prachtige decor van de oude binnenstad kom je oog in oog te staan met de wrede legercommandant Valdez, met de dappere Magdalena én met een heel klein duifje. Je gaat op avontuur met Glippers en Watergeuzen. Je bewondert de standvastigheid van Burgemeester van der Werff. En je leeft mee met de Leidenaars die steeds meer honger beginnen te krijgen.  

Hoe het afloopt met al die Leidse helden en schurken? En wat je daar tegenwoordig nog van terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.     

De StoryTrail Theaterwandeling Leiden begint op zondag 16 juli 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/leiden. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter