Storytrail stadswandeling Brielle op zaterdag 15 juni

storytrail-stadswandeling-brielle-verhalenverteller-brot-011

PERSBERICHT

Storytrail stadswandeling Brielle op zaterdag 15 juni:
Beleef het bloedstollende verhaal van de Gebroeders de Witt

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zaterdag 15 juni een speciale Storytrail stadswandeling door Brielle. Dit ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘De gebroeders De Witt, Iconen van de Gouden Eeuw’ in het Historisch Museum Den Briel. De verhalenvertellers van Stadsavonturen laten u de Gouden Eeuw meemaken alsof u daar zelf in rondwandelt. Zo beleeft u een avontuur vol grote idealen, bittere strijd en listige diplomatie.

Wie met de Storytrail-vertellers door Brielle loopt, merkt al snel dat zij geen gewone stadsgidsen zijn. Jaartallen en architectonische feitjes krijgt u onderweg niet veel te horen. Meeslepende verhalen des te meer! Voor u het weet, staat u oog in oog met Johan en Cornelis de Witt. U voelt de kogels om uw oren fluiten tijdens een zeeslag met de Engelsen. U hoort de admiraal zijn bevelen bulderen. En u proeft de finesses van het politieke spel. Zo ervaart u de gebeurtenissen in de Gouden Eeuw die aan de basis stonden van de wereld waarin wij nu leven. De wandeling eindigt in 1672: het Rampjaar. Dus wees gewaarschuwd: deze tocht loopt niet goed af…

Theatergezelschap Stadsavonturen bestaat uit een groep gedreven vertellers en acteurs. Zij brengen de stadshistorie tot leven door niet alleen de stenen monumenten te laten zien, maar vooral ook het leven van de mensen die daar woonden en werkten. Zo verbinden zij het verleden met het heden, en het publiek met de stad. In meer dan 25 steden in het hele land kunt u met een van de Storytrail-vertellers op avontuur – vanaf nu dus ook in Den Briel. Deze Storytrail is geïnitieerd door het Historisch Museum Den Briel, in samenwerking met de Gidsengroep Brielle en de 1 Aprilvereniging Brielle.

De Storytrail stadswandeling Brielle begint op zaterdag 15 juni 2019 om 19.15 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-brielle. Tickets kosten € 5,- per persoon.  

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter