StoryTrail wandeling Terschelling: Beleef de verhalen van het eiland en de zee

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus met de Brandatis en de baai.

PERSBERICHT

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert in samenwerking met museum ’t Behouden Huys de StoryTrail wandeling Terschelling. Een tocht van anderhalf uur door dorp, bos en duin, over strand en kade. De verhalenverteller neemt je mee in een voorstelling boordevol sterke en waargebeurde verhalen.

Tijdens deze bijzondere vertelwandeling raak je al snel verslingerd aan de bewogen geschiedenis van het eiland – een geschiedenis die onlosmakelijk is verbonden met de zee. Want de zee geeft en de zee neemt, dat weten Terschellingers als geen ander. De zee is gul en gracieus. Maar ook gulzig en gruwelijk. De zee schenkt handel en vis. Maar net zo lief verslindt zij boten, huizen, dijken, land en mensen. En wat die volgevreten zee dan uitbraakt op het strand is weer voer voor de jutters. Die eeuwige cyclus van geven en nemen, van eb en vloed, het stopt hier nooit. Een zegen en een vloek tegelijk.

Zeelieden weten dat, net als de boeren van het eiland. Al eeuwenlang vertellen zij elkaar verhalen over de zee, over haar nukken en deugden. Diezelfde verhalen beleef je tijdens de StoryTrail wandeling Terschelling. Ga mee en dompel je onder in een zee van meeslepende vertellingen vol rampen en reddingen, vol heldendaden en visserslatijn.

Deze voorstelling sluit aan op de tentoonstelling ‘Wonderlijke waarheden’ in het museum ’t Behouden Huys. De StoryTrail start in West-Terschelling op:

– zaterdag 24 juli 2021, 19:30 uur

– woensdag 28 juli 2021, 10:00 uur

– zaterdag 31 juli 2021, 19:30 uur

– woensdag 4 augustus 2021, 10:00 uur

– woensdag 11 augustus 2021, 10:00 uur

– zondag 22 augustus 2021, 10:00 uur

– donderdag 26 augustus 2021, 10:00 uur

– zaterdag 28 augustus 2021, 10:00 uur

De wandeling is geschikt voor volwassenen (goed ter been) en kinderen vanaf 8 jaar. Vanwege de huidige maatregelen is het aantal deelnemers beperkt. Vooraf reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/terschelling. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).

 

 

 

Posted in
Avatar foto

Johannes

Laat een reactie achter