Stadswandeling Oudewater met verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Oudewater met verhalenverteller

Verteller Johannes neemt je mee op een reis door het mooie stadje Oudewater. Dwalend door de eeuwenoude straatjes kun je genieten van puntgave monumenten, zoals het Stadhuis, de Waag en de Michaëlskerk. Maar vooral ook van de verhalen die achter de gevels verborgen liggen.

Die verhalen zijn niet mis. Want in en om die mooie gebouwen zijn in de loop der jaren de vreemdste dingen gebeurd. Dingen waarover Johannes je niet alleen gaat vertellen, maar die hij je ook gaat laten beleven!

Het begint al bij de kerk. Die maakte ooit deel uit van de stadsmuur van Oudewater. En die stadsmuur stond er niet voor niets. Dat bleek wel in de Tachtigjarige Oorlog, toen de Spanjaarden de stad kwamen belegeren. Toen vlogen hier de kogels dwars door de kerkramen heen. En het liep niet goed af. Behalve voor Jan van der Lee.

Want dat is ook zo leuk bij de StoryTrail stadswandeling Oudewater: je hoort niet alleen wat er gebeurd is in de geschiedenis van de stad – je ontmoet ook de mensen die het allemaal hebben meegemaakt. Jan van der Lee, de touwslager, is een van die mensen. Een van de slimste bewoners die Oudewater ooit heeft gekend, dat zal je tijdens deze wandeling wel merken.

Maar de stadsgeschiedenis heeft nog veel meer gezichten. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Ridder van Vliet? Hij woonde net buiten de stad op zijn kasteel Huis te Vliet. Dat Huis is al eeuwen geleden vervallen tot een ruïne. En met Van Vliet zelfs is het al niet veel beter afgelopen. Want ook hij was heel slim. Maar zo slim als Jan van der Lee? Nee, dat toch niet.

In de historie van Oudewater wemelt het van de markante figuren. Zo was er eens een burgemeester. Er was een postbode. Er was een pater. Er was een buurman die niet zo goed kon opschieten met zijn buurvrouw. En: middenin de donkere Middeleeuwen kregen we bezoek van de Keizer, die even iets met ons kwam regelen. Of wij daar allemaal blij mee waren? Je gaat het zien.

Duik met verteller Johannes in de geschiedenis van Oudewater!

Johannes brengt de verhalen van Oudewater met vaart en humor, en met liefde voor de stad. In anderhalf uur maak je meer mee dan een normaal mens in een heel leven. Je loopt dwars door de geschiedenis. En wat zo fijn is: Johannes zorgt ervoor dat je alles glansrijk overleeft. In tegenstelling tot een duivelse pastoor, die op een kwade dag…

Maar goed, dat verhaal gaan we hier nu verder niet verklappen. Je gaat het vanzelf meemaken als je mee wandelt met de StoryTrail stadswandeling Oudewater. Een heerlijk vertelavontuur in een van de mooiste stadjes van het land. Tot snel!

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter