Tweede Pinksterdag: StoryTrail Theaterwandeling over de Grebbeberg – Beleef de historie van een bijna onneembare vesting

StoryTrail-wandeling-Grebbebergr-verhalenverteller-Godefridus-blog- 130

PERSBERICHT

Tweede Pinksterdag: StoryTrail Theaterwandeling over de Grebbeberg
Beleef de historie van een bijna onneembare vesting

Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) kun je de geschiedenis van de Grebbeberg beleven tijdens de Archeotrail Utrecht – StoryTrail Grebbeberg. Verhalenverteller Godefridus van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt je mee op een wandeling over dit eeuwenoude natuurlijke bastion.     

Hoog torent de Grebbeberg uit boven de rivier. Een prachtige plek, van groot strategisch belang. Heel wat vijanden hebben geprobeerd om deze berg te veroveren. De Romeinen bijvoorbeeld, en de Franken. Maar hun pogingen waren tevergeefs. Want bovenop de berg stond de machtige Ringburcht van Koning Radboud. En later werden er rondom de berg talloze kastelen gebouwd, waaronder het slot van de Bisschop van Utrecht. Dit was een onneembare vesting.

In mei 1940 waren de burcht en de kastelen al lang verdwenen. Toen viel de Grebbeberg alsnog, bij de inval van nazi-Duitsland.

Tegenwoordig is er op de berg nog maar weinig te zien van de oude oorlogen en vestingen. Het is hier nu vredig en stil. Maar de verhalen van vroeger, die leven nog altijd voort. Op de Dag van het Kasteel kan je die verhalen in geuren en kleuren beleven – samen met verteller Godefridus, tijdens een anderhalf uur durende wandeling vol historie.

De Archeotrail Utrecht – StoryTrail Grebbeberg begint op maandag 29 mei om 10:30, 12:30, 14:30 en 16:30 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/wandeling/grebbeberg. Tickets kosten € 9,50 (kinderen: € 6,-).  

Theatergezelschap Stadsavonturen maakte deze voorstelling in opdracht van de Dag van het Kasteel 2023.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter