Rondleiding Nieuwe Hollandse Waterlinie met verhalenverteller Godefridus

Rondleiding Helden zijn Neutraal met verhalenverteller

De Eerste Wereldoorlog leeft in ons land veel minder dan de Tweede. Niet zo gek, want ons land was neutraal in de jaren 1914-1918. Maar dat wil niet zeggen dat er hier niks gebeurt, terwijl de rest van de wereld in brand staat.

De grenzen moeten bewaakt en alle forten gemobiliseerd, dus worden talloze jongemannen opgeroepen om het land te dienen. Hoe beleeft Diederik van Iersel zijn tijd als soldaat op het fort? Neem een kijkje in zijn fortkeuken waar vooral rats, kuch en bonen op het menu staan.

De brieven van zijn broer Louis zorgen voor afleiding, want die vecht in Noord-Frankrijk tegen de Duitse vijand. Afgekeurd voor het Nederlandse leger heeft Louis na vele omzwervingen dienst genomen in het Amerikaanse leger dat vanaf 1917 meevecht in de oorlog.

Wat maakt Louis allemaal mee in de loopgraven? Kunnen list en bedrog hem daaruit redden? Zal Louis het overleven? Ondervindt de spanning van de Groote Oorlog tijdens de rondleiding ‘Helden zijn Neutraal’ op de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter