Rondleiding Fort Vechten met verhalenverteller Johannes

Rondleiding Soldaat Backx op Fort bij Vechten

Als je op Fort bij Vechten arriveert, staat soldaat Backx al reikhalzend naar je uit te kijken. ‘Mensen! Wat fijn dat jullie mij gezelschap komen houden! Laten we snel naar binnen gaan!’

Eén moment later sta je in het schemerduister in de ingewanden van het fort. Water drupt omlaag, het is koud en het galmt geweldig. De rondwandeling kan beginnen.

Backx laat er geen gras over groeien. Vol enthousiasme gaat hij je alles vertellen over het leven van een fortsoldaat. Dat zit eigenlijk heel simpel in elkaar. Slapen, eten en kakken, dat zijn zo’n beetje de drie belangrijkste dingen. Het fort beschikt daarvoor gelukkig over uitstekende voorzieningen.

Wat zeg je? Vechten? Denk je dat een fortsoldaat dat ook moet doen? Tja, in theorie natuurlijk wel. Maar, zoals de commandant het altijd zo mooi zegt: ‘Mannen! Onze taak is eenvoudig. Wij wachten hier op een vijand die nooit zal komen.’

Kortom: voor de oorlog hoef je tijdens deze rondleiding van soldaat Backx niet bang te zijn. Er wordt op het fort natuurlijk wel eens geoefend, maar gevochten, nee. Slapen doet Backx des te meer! Bedrijvig gaat hij je voor naar de slaapvertrekken. En hier is het toch wel even opletten geblazen, want je moet dat slapen nu ook weer niet overdrijven. Daar zou de commandant niet blij mee zijn.

Doe dus nooit wat Backx zelf deed toen hij hier net was aangekomen als nieuwe rekruut. De gevolgen waren namelijk nogal pijnlijk. Maar dat zal hij je allemaal in kleuren en vooral geuren gaan vertellen als je bij hem langs komt.

Backx loopt al weer verder door de smalle, donkere gangen, want hij wil je echt alles van het fort laten zien. Ook de vertrekken waar je liever nooit terecht wilt komen. En waar je graag zo snel mogelijk weer uit wilt ontsnappen. Wat ook makkelijk kan, want soldaat Backx is ook niet van gisteren en hij weet overal raad op.

Ga mee en beleef een fantastisch fortavontuur

Na een kleine drie kwartier weet je een heleboel meer over het fort en het soldatenleven. Je hebt een onvergetelijk avontuur meegemaakt. En je bent voor altijd vrienden geworden met de goedmoedige soldaat Backx. Tot ziens bij de rondleiding van soldaat Backx op Fort Vechten, een bijzondere belevenis voor volwassenen én kinderen vanaf 4 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter