Stadswandeling Amsterdam met verhalenverteller Anna Johanna

Stadswandeling Amsterdam met verhalenverteller

Verteller Anna Johanna neemt je mee door Amsterdam. Maar niet langs de plekken waar iedereen al komt. Zij laat je de geheimen van de stad ontdekken, het bijna onzichtbare verleden dat je alleen nog kunt terugvinden door te luisteren naar de eeuwenoude sagen en legenden.

Anna Johanna vertelt zo meeslepend dat je als het ware wordt meegezogen in de stadsgeschiedenis. Dat is het bijzondere van de StoryTrail stadswandeling Amsterdam: je hoort de verhalen van vroeger niet alleen, je beleeft ze ook.

Dwalend door een decor van statige stadspaleizen en donkere stegen kom je oog in oog te staan met de helden en schurken van vroeger. Je voelt hun angsten en hartstochten, leeft met hen mee en krijgt zelfs de kans om even in hun schoenen te gaan staan. Je hoort, ruikt en voelt de stadsgeschiedenis alsof je er zelf ooggetuige van bent.

Er is heel wat gebeurd in de Amsterdamse stadsgeschiedenis. Zoals een echt mirakel. In 1345 gebeurde dat, gewoon in de Kalverstraat. Daar valt tegenwoordig ook wel eens iets voor, maar dit was uniek: een heilige hostie verplaatste zich helemaal uit zichzelf van de ene naar de andere plek.

Nog altijd wordt dit mirakel van Amsterdam herdacht met een jaarlijkse bedetocht. Talloze pelgrims lopen daarin mee. Maar wat vooral zo mooi is: in Amsterdam gebeurden niet alleen mirakels, de stad is er zelf ook één.

Duizend jaar terug was hier alleen nog moeras. Hier kwaakten de kikkers en nestelden de moerasvogels. En kijk nu eens: juist op die onmogelijke plek is een wereldstad verrezen die zijn weerga niet kent.

Ga mee en verwonder je

Jij gaat het mirakel van Amsterdam beleven, met Anna Johanna tijdens de StoryTrail stadswandeling Amsterdam. Kom naar de hoofdstad, wees welkom en laat je meenemen op een verbazingwekkende ontdekkingsreis door de tijd.

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter