Wandeling Hackfort met verhalenverteller Godefridus

Wandeling Hackfort met verhalenverteller

Niet ver van Vorden ligt het prachtige landgoed Hackfort. Hier vind je grazige weiden, bosschages, een heerlijke moestuin, een eeuwenoud kasteel en vooral: de meest ongelooflijke verhalen van heel Gelderland.

Verteller Godefridus is je gastheer en hij ontvangt je met open armen op zijn landgoed. Zijn landgoed? Jazeker, met Hackfort heeft hij een nauwe band. Daar zul je tijdens de StoryTrail wandeling Hackfort nog wel achter komen.

Godefridus is een man met kennis van zaken. Hij kan je alles vertellen over de prachtige natuur. Over het schitterende kasteel en het fraaie koetshuis. En over de verrukkelijke kruiden in de gaarde.

Maar het liefst zal hij je inwijden in de familiegeheimen van het geslacht van Westerholt, dat eeuwenlang heerste over deze heerlijkheid.

Vooral dat laatste maakt de StoryTrail wandeling Hackfort tot een unieke belevenis. Dwalend tussen de groene hagen en de verweerde muren maakt Godefridus je deelgenoot van heimelijkheden die bijna niemand kent.

Nog niet zo lang geleden werd het kasteel bewoond door maar liefst vier freules. En door baronnen. Om hen heen hangt nog altijd een zweem van mysterie, roddel en achterklap.

De baronnen en de freules hebben namelijk heel wat meegemaakt. Verrassende avonturen! Want wie zou nu verwachten dat dit vredige plekje in Gelderland onlosmakelijk is verbonden met de Russische Revolutie? En wie zou vermoeden dat de elektriciteit hier pas kort geleden zijn intrede heeft gedaan?

Beleef adellijke geheimen in een weldadige heerlijkheid

Godefridus laat je in geuren en kleuren beleven hoe dat allemaal in elkaar steekt. Zoals hij je ook laat ontdekken hoe het komt dat Hackfort heden ten dage niet meer het trotse bezit is van een adellijk geslacht, maar van de Vereniging Natuurmonumenten.

De goede oude tijd zal nooit meer terugkomen. Maar gelukkig zijn de tuinen en het kasteel er nog. En de meeslepende verhalen van Godefridus. Die zorgen er voor dat het rijke verleden nooit echt verloren zal gaan. Wees welkom bij de StoryTrail wandeling Hackfort!

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter