Stadswandeling Amsterdam met verhalenverteller Godefridus

Stadswandeling Amsterdam met verhalenverteller

Amsterdam is een stad met zo veel gezichten en zo’n rijke geschiedenis dat je er nooit raakt uitgekeken. En nooit over uitgepraat. Toch duurt de StoryTrail stadswandeling Amsterdam maar anderhalf uur.

Hoe kan verteller Godefridus in die korte tijd de historie van de hoofdstad tot leven brengen? Tja, het is een mirakel, maar waarachtig: het lukt hem. In een vertelvoorstelling die trouwens helemaal vól zit met mirakels.

Neem alleen al het bestaan van de stad zelf. Dat is al een wonder op zich. Want nog niet eens zo heel lang geleden was hier, aan de oevers van de Amstel, helemaal niets. Ja, er lagen zompige moerassen. Maar dan had je het ook wel gehad.

Dat juist hier een wereldstad zou gaan verrijzen? Dat hadden de boeren en de landontginners die hier duizend jaar geleden huisden, waarschijnlijk nooit kunnen denken.

En wat voor een stad is het geworden! Een stad die in het jaar 1345 nóg een mirakel meemaakte. Het gebeurde in de Kalverstraat, de plek die nu wordt beheerst door lokkende winkels en ander werelds genot.

Terwijl dat mirakel in 1345 helemaal niet werelds was, maar juist bijzonder heilig. Het maakte van Amsterdam voor altijd een bedevaartsoord. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Amsterdam vertelt Godefridus je het hele wonderbaarlijke verhaal.

Dat doet hij zo meeslepend dat je als het ware wordt meegezogen naar het mysterieuze Amsterdam van eeuwen geleden. De statige gevels en de donkere stegen vormen het decor bij zijn vertellingen.

Zie de stenen monumenten van Amsterdam tot leven komen

Dat decor komt tijdens deze stadswandeling echt tot leven. Het is alsof je zelf even in de schoenen stapt van de eeuwenoude helden en schurken die hier ooit woonden en werkten. Een bijzondere belevenis in een bijzondere stad.

Dus kom naar Amsterdam, duik samen met de verteller de donkere geschiedenis in, en beleef de wonderen die op deze unieke plek zijn gebeurd. Tot ziens bij de StoryTrail stadswandeling Amsterdam!

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter