Stadswandeling Amsterdam met verhalenverteller Rinus Zwabber

Stadswandeling Amsterdam met verhalenverteller

Amsterdam, dat is een wereldstad. Een magneet. Iedereen komt naar Amsterdam: Japanners, Amerikanen, Friezen, Limburgers. Ze komen voor het Rijksmuseum, de Wallen, de rondvaarten.

Maar deze stad heeft ook een ander verhaal te vertellen. Rinus Zwabber laat je dat verhaal beleven tijdens de StoryTrail stadswandeling Amsterdam.

Want eigenlijk is het een wonder dat hier, juist op deze plek, ooit een stad kon worden gebouwd. Laat staan een wereldberoemde metropool. Tien eeuwen terug was er hier alleen nog maar een groot moeras te vinden, met wat kreken en veenstromen. Nog altijd is het water niet ver weg in deze stad vol havens en grachten. Maar wat is er in die tien eeuwen veel gebeurd.

Verteller Rinus Zwabber neemt je mee door Amsterdam, én door de Amsterdamse geschiedenis. Samen met hem duik je als het ware die geschiedenis in, op zoek naar sagen, legenden en andere stadsverhalen. Die zijn lang niet allemaal zo makkelijk te vinden, overspoeld als ze tegenwoordig worden door het misbaar van de moderne stad.

Daarom is het juist zo mooi om verteller Zwabber bij je te hebben als je door Amsterdam wandelt. Hij neemt je mee naar plekken waar de historie je kan aanraken. Waar je het rumoer van trams, auto’s en fietsbellen even kunt vergeten, en waar je helemaal op kunt gaan in de meest bizarre vertellingen.

Wist je bijvoorbeeld dat zich in 1345 in de Kalverstraat een heus wonder heeft voltrokken? Een mirakel met een heilige hostie die zichzelf van de ene plek naar de andere kon verplaatsen? Zoiets is uiteraard onmogelijk. Maar in Amsterdam, daar gebeurde het!

Toen het nieuws van dat mirakel zich over het land had verspreid, ontstond er een ware run op de stad. Pelgrims stroomden van heinde en verre toe, ze verdrongen zich om de plek van het wonder te kunnen bezoeken. Net zoals de toeristen zich vandaag de dag verdringen om het wonder van het moderne Amsterdam te kunnen beleven.

Ga mee en beleef het mirakelse avontuur van Mokum

Zo zie je: heden en verleden liggen soms helemaal niet zo ver uit elkaar. Sterker nog: in Amsterdam liggen ze op dezelfde plek. Nog sterker: zonder dat verleden had het Amsterdam van nu niet eens bestaan.

Afijn, Rinus Zwabber zal je het grote avontuur van onze hoofdstad in geuren en kleuren gaan vertellen. Veel plezier bij de StoryTrail stadswandeling Amsterdam!

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter