Stadswandeling Deventer met verhalenverteller Godefridus

Stadswandeling Deventer met verhalenverteller

De rijkdom van de stad proef je meteen al op de Brink en zeker bij het Waaggebouw, hart van deze eeuwenoude Hanzestad. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Deventer vertelt Godefridus je de verhalen die achter de rijkdom schuilgaan.

De graaf van Gelre is zo jaloers dat hij Deventer zeven jaar lang belegert en wil plunderen, maar of hem dat lukt? Komt een gokverslaafde muntmeester weg met zijn illegale handeltje in valse munten? En wat is de oorsprong van de twee torens op de Bergkerk?

De Engelse monnik Lebuïnus komt in Deventer terecht en bouwt in Deventer een kerkje, maar hoe reageren de inwoners van het Saksische dorp op zijn oproep tot bekering? En als eeuwen later Geert Groote, stichter van de Moderne Devotie, hetzelfde doet, zit men dan wel op hem en zijn beweging van Moderne Devoten te wachten?

Ga mee en beleef de stad van boek & koek

De één kiest voor rijkdom en de handel in koek, een ander kiest voor wijsheid en de wandel met boek. Schuilt er ook een koekenbakker of boekenkakker in jou? Beleef het zelf tijdens StoryTrail stadswandeling Deventer.

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter