Stadswandeling Dordrecht met verhalenverteller Godefridus

Stadswandeling Dordrecht met verhalenverteller

Dordrecht is niet alleen de oudste stad van Holland, maar was in de late Middeleeuwen ook de rijkste stad van het gewest. Dat had Dordt te danken aan haar strategische ligging aan vele waterwegen.

Maar elk voordeel heeft zijn nadeel, dat zul je tijdens de StoryTrail stadswandeling Dordrecht snel genoeg ontdekken. Want zo’n waterrijke omgeving is erg handig, maar je moet wel de dijken goed onderhouden.

In de 15e eeuw waren de Dordtenaren dat laatste even vergeten. Een enorme ramp was het gevolg. De Elisabethvloed van 1421 spoelde het hele achterland weg en maakte van Dordrecht in één nacht een eiland.

De vraag is natuurlijk: wat was – afgezien van die slechte dijken – de oorzaak van die Elisabethvloed? Was het ‘de hand van God’ die het land onder water zette? Of waren er ook mensenhanden in het spel?

En dan een andere vraag, die misschien nog wel belangrijker is: kwam Dordt er na de overstroming ooit weer bovenop? Je gaat het ontdekken tijdens de StoryTrail stadswandeling Dordrecht. Verteller Godefridus laat je de vreselijke vloed beleven – en alles wat daarop volgde.

Want tijdens deze bijzondere stadswandeling ga je nog veel meer ontdekken. Bijvoorbeeld: het geheim achter de spotnaam van de Dordtenaren. Die staan al eeuwen lang bekend als ‘Schapenkoppen’. Waar komt die benaming vandaan? Ook dat heeft met handel en het streven naar rijkdom te maken.

De verhalen van Dordrecht gaan ook over oorlog en strijd. Hoe overleefden de Schapenkoppen de belegering van de stad door Jacoba van Beieren, gravin van Holland, en haar echtgenoot hertog Jan van Brabant? En welke gevierde piraat vond hier vaste grond onder zijn voeten?

Duik in de geschiedenis van de Stad van de Schapenkoppen

Je gaat het allemaal in geuren en kleuren meemaken. Ga mee en beleef de goede én de slechte tijden van deze prachtige stad aan de Merwede. Wees welkom bij de StoryTrail stadswandeling Dordrecht van verhalenverteller Godefridus.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter