Stadswandeling Rotterdam met verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Rotterdam met verhalenverteller

Een gulden, een appel en het oude plakboek van zijn oom. Aan de hand van die drie dingen neemt verteller Johannes je tijdens de StoryTrail stadswandeling Rotterdam mee door de Maasstad van de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw.

Veel herinneringen aan die tijd zijn uit het straatbeeld verdwenen. Maar er is ook nog heel veel wél te zien, al heb je daar soms een beetje verbeeldingskracht voor nodig. Wie mee loopt met de StoryTrail stadswandeling Rotterdam ziet de oude havenstad voor zijn ogen herrijzen.

De halve familie van Johannes (zijn familie van vaderskant, om precies te zijn) bestaat uit rasechte Rotterdammers. Oom Hendrik is de taaiste van allemaal: hoogbejaard inmiddels, maar nog altijd helemaal bij de pinken. Als hij op zijn praatstoel zit, diept hij de prachtigste verhalen op uit zijn geheugen. Verhalen die Johannes jou graag doorvertelt tijdens deze stadswandeling vol avontuur en nostalgie.

Toen oom Hendrik nog een opgeschoten jongen was, zwierf hij graag langs de Oude Haven om te kijken naar het laden en lossen van de schepen, naar de zeebonken en naar de sjouwermannen die af en aan liepen met tonnen en zakken.

In de tijd van Hendrik gingen kinderen naar school tot ze 12 waren. En daarna? Werk zoeken. Opa Kees heeft voor Hendrik een baantje als loopjongen in gedachten bij een van de firma’s in het Witte Huis. De hoogste wolkenkrabber van Europa in die tijd. Maar Hendrik heeft heel andere plannen. Hij wil naar zee!

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Rotterdam kun je jezelf even de straatjongen voelen die ervan droomt om een zeebonk te worden, en de wereld te veroveren. Je ruikt de geur van teer en touw, bewondert de lokkende reclames op de peperbussen, maar beleeft ook de dreiging van de crisistijd.

Beleef de romantische verhalen van een stoere havenstad

Wat is er terecht gekomen van Hendrik’s jongensdromen? Wat bleef er over van het oude, historische Rotterdam? En wat staat er eigenlijk allemaal in dat plakboek? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail stadswandeling Rotterdam, een stoere en romantische vertelvoorstelling in het kloppend hart van Rotjeknor.

 

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter