Stadswandeling Schoonhoven met verhalenverteller Erik de Beweerde

Stadswandeling Schoonhoven met verhalenverteller

De StoryTrail stadswandeling Schoonhoven van verteller Erik de Beweerde is een belevenis die je niet mag missen. Als een wervelwind neemt Erik je mee door de stadsgeschiedenis.

Vertellen dat die Erik kan! Je gelooft je oren gewoon niet. De verhalen van Schoonhoven zijn dan ook bijna te bizar om waar te zijn. Toch is het allemaal de zuivere waarheid, wat Erik je op de mouw speldt.

Tenminste… het zijn verhalen die de Schoonhovenaren al eeuwenlang aan elkaar doorvertellen en die dus onlosmakelijk met de stad zijn verbonden. Prachtige sagen en legenden zijn het, vol grappen en grollen, spanning en avontuur.

Neem nou bijvoorbeeld de geschiedenis van de Klokkendieven. Dat is de bijnaam van de stadsbewoners. Die klokkendieven hebben echt bestaan. Tenminste… Dat beweren de Schoonhovenaren dus. En één ding staat vast: tijdens de StoryTrail stadswandeling Schoonhoven ga je die dieven in levenden lijve ontmoeten.

En wat nou zo leuk is aan verteller Erik: hij zorgt ervoor dat je gewoon een beetje van die Klokkendieven gaat houden. Aardige boeven waren het, waar heel Schoonhoven nog altijd vol trots aan terugdenkt.

Of neem Barend van Hoeff, de weldoener. In zijn eigen onnavolgbare stijl wekt Erik ook deze legendarische heer tot leven. Met gulle hand deelde hij zijn rijkdom met de bewoners van de stad. Maar of die van Hoeff net zo’n toffe peer was als de klokkendieven? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail stadswandeling Schoonhoven.

Ga mee en ontmoet de helden en schurken van De Zilverstad

Al wandelend leer je niet alleen de stadsgeschiedenis kennen, maar vooral ook de mensen die daarin een hoofdrol hebben gespeeld. En je zult zien: de mensen van toen lijken heel erg op de mensen van nu. Haat en liefde, gulheid en hebzucht: het is van alle tijden.

Zo geeft verteller Erik de geschiedenis van Schoonhoven een menselijk gezicht. Dus kom naar dit prachtige stadje aan de Lek en geniet van een heerlijk historisch avontuur. Erik kijkt uit naar je komst!

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter