Stadswandeling Utrecht met verhalenverteller Bastiaan de Zwitser

Stadswandeling Utrecht met verhalenverteller

Wanneer je Utrecht wilt leren kennen, kun je natuurlijk het internet gaan afstruinen. Daar is van alles te vinden over de Domstad. Belangrijke jaartallen bijvoorbeeld, en andere interessante cijfers en weetjes. Maar als je deze stad écht wilt doorgronden, als je door wilt dringen tot haar ziel en zaligheid, vergeet dat internet dan maar. Dan kun je veel beter mee wandelen met de StoryTrail stadswandeling Utrecht van verteller Bastiaan de Zwitser.

Grappig is dat trouwens. Bastiaan de Zwitser – zijn naam zegt het al – komt oorspronkelijk helemaal niet uit Utrecht, maar uit het land van gatenkaas en perfect lopende horloges. Inmiddels woont hij al weer jaren en jaren in Utrecht. Maar nog altijd bekijkt hij de stad vol verwondering en bewondering, zoals alleen iemand van buiten dat kan.

En het is misschien vreemd voor een man uit een land waar alles tot op de seconde gelijk loopt, maar verteller Bastiaan heeft heel weinig op met de feiten en jaartalletjes van het bovengenoemde internet. Meeslepende verhalen vertellen: dát is zijn passie. Je merkt het meteen als je met hem door Utrecht wandelt. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al midden in een bloedstollende legende.

Vertellen dat die Bastiaan kan! Een meesterverteller, dat is hij. Het lijkt wel of hij de stenen monumenten in de stad tot leven kan wekken, net als de helden en de schurken die daar ooit huisden. Je zult versteld staan van de bizarre verhalen die de Zwitser voor je uit zijn hoge hoed tovert.

Zo was er hier in de 15e eeuw eens een hele mooie jonge meid. Slim, vlot, van goede komaf, de toekomst lag aan haar voeten. Maar wat deed ze? Ze liet zich levend inmetselen in de muur van de kerk, in een heel klein celletje waar ze nooit meer uit is gekomen. Je zou denken: dat mag toch niet?! Dat kan toch niet?! Nou, in Utrecht is het gebeurd.

En zo was er eens een rijke ouwe vrek die op het idee kwam om een loodzware zwerfkei vast te leggen aan een ketting. Ook al weer zo vreemd, wie bedenkt nou zo iets? Wel, die Utrechtse rijkaard dus. Die was zo gek om dat te doen, en hij had er nog een goede reden voor ook.

Beleef de rijke geschiedenis van Utrecht

Afijn, kom zelf maar naar Utreg om er het fijne van te horen. En om de stadsverhalen te beleven. Bastiaan de Zwitser heet je van harte welkom bij zijn StoryTrail stadswandeling Utrecht. Veel plezier! Maar houd vooraf de klok een beetje in de gaten, want zo’n Zwitser, die vertrekt natuurlijk wel stipt op tijd!

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter