Wandeling Amelisweerd met verhalenverteller Johannes

Wandeling Amelisweerd met verhalenverteller

Verhalenverteller Johannes kuiert op zijn vrije dag graag door Amelisweerd. En dat is geen wonder, want dit landgoed is een beetje de achtertuin van elke Utrechter. Hoewel… ‘achtertuin’ is misschien toch wat te bescheiden uitgedrukt, dat zul je volmondig kunnen beamen als je de StoryTrail wandeling Amelisweerd hebt meegemaakt.

Want je loopt hier echt niet door een tuintje, maar door een eeuwenoud woud, vol meeslepende verhalen. Tussen de stammen van de bomen weet Johannes de mooiste, vreemdste en spannendste sagen en legenden te vinden.

Het zijn vertellingen die de mensen al eeuwenlang aan elkaar hebben doorgegeven en die je op een andere manier naar het bos laten kijken. Want tegenwoordig ga je de natuur in om tot rust te komen en om te ontspannen. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Ooit betekende natuur: gevaar. Wilde dieren die op de loer lagen om je te verscheuren. Dwaallichten. En geheimzinnige heksen die diep in het woud hun drankjes brouwden om je te betoveren. Dat was wat je vroeger in het bos kon verwachten. Lees de boeken van de gebroeders Grimm er maar op na.

Verteller Johannes diept die oude verhalen voor je op. Want ook dit nu zo vredige landgoed was ooit de woonplaats van heksen en ongetemde beesten. Maar gelukkig: ook van dappere ridders, zoals ridder Amelis, die het bos cadeau kreeg van de bisschop en het zijn naam schonk.

Beleef het ongetemde verleden van Utrechts achtertuin

Vanaf de verzamelplek bij de Veldkeuken neemt Johannes je mee het bos in. Voor je het weet, zit je al middenin een sprookjesachtig natuurverhaal. Een verhaal dat je net iets anders naar dit landgoed laat kijken dan je anders misschien zou doen.

Anderhalf uur lang dwaal je met Johannes en met je mede-wandelaars door een andere wereld. Ga mee en geniet van de StoryTrail wandeling Amelisweerd: een heerlijk vertel-avontuur dat je niet snel zult vergeten.

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter