Wandeling Amelisweerd met verhalenverteller Godefridus

Wandeling Amelisweerd met verhalenverteller

Niet ver ten oosten van de stad Utrecht ligt een groene oase, met een rijke geschiedenis, vol ongelooflijke verhalen over natuur en cultuur. Tijdens de StoryTrail wandeling Amelisweerd ontdek je de groei en bloei van dit eeuwenoude landgoed met haar unieke historie.

Je bent de gast van Godefridus Bosch van Amelisweerd, een verre nazaat van de laatste adellijke familie die ruim anderhalve eeuw op het landgoed woonde. Een opmerkelijke verschijning is hij. Een eigenaardige man. Maar het belangrijkste is dat het landgoed geen geheimen voor hem heeft. Hij kent elke boom en elke wortel. En de pikante verhalen uit zijn eeuwenoude familie zal hij graag met je delen.

Wandelend door de prachtige lanen en langs de traag stromende Kromme Rijn laat hij je kennis maken met de landgoedbewoners van lang geleden. Zoals Amelius, de ridder die hier 800 jaar geleden kwam wonen. Wie was hij? En waarom schonk hij juist dit landgoed zijn naam?

Of neem koning Lodewijk Napoleon, ook al zo’n legendarische landgoedbewoner. Hij kocht Amelisweerd in 1808, kwam er wonen, en maakte zich na een verblijf slechts acht dagen weer uit de voeten. Hoe kwam dat? Wat was er aan de hand? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail wandeling Amelisweerd.

 

Ga mee en proef de historie van Amelisweerd

En dan de overheerlijke middeleeuwse moestuin! Daar vind je nog bijna vergeten groenten en kruiden. Ze worden zelden meer gegeten. Maar hier kun je ze bewonderen, en de verhalen proeven waarin ze zijn geworteld.

Een kleurrijke Franse markies liet hier zijn sporen na. Sporen die je terug leiden naar een bizarre historie vol liefde en verlangen. Godefridus heeft het allemaal voor je uitgeplozen. En hij brengt het verleden meeslepend tot leven. Zo ontdek je de bijzondere kronkels van mens en natuur.

Wandel mee met StoryTrail wandeling Amelisweerd en beleef het landgoed op ongekende wijze.

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter