Wandeling Amelisweerd met verhalenverteller Wannes

Wandeling Amelisweerd met verhalenverteller

Amelisweerd is een betoverend landgoed, vol prachtige verhalen. Niemand kan die beter vertellen dan StoryTrail-verteller Wannes.

Wannes is een innemende heer die zorgt dat je je meteen thuis voelt in Amelisweerd. Als Utrechter vindt hij er blindelings de weg. Het lijkt wel of hij elk pad, elke boomwortel en elk muizenholletje kent. Zomaar midden in het bos tovert hij de mooiste verhalen tevoorschijn.

Bijvoorbeeld de vertelling over de legendarische ridder Amelis. Ver reisde hij over de oceaan en Wannes neemt je mee. De woudreuzen die je om je heen ziet staan veranderen voor je ogen in scheepsmasten. En niet veel later zie je daar de echte reuzen staan tegen wie de dappere Amelis het moet opnemen.

Hoe dat gaat aflopen? Wannes laat het je beleven. En hij vertelt je ook hoe ridder Amelis tenslotte zijn naam kon schenken aan deze fraaie weerd aan de Rijn bij Utrecht.

Maar er is meer. Want als je gewoon kijkt, is Amelisweerd gewoon een bos. Maar als je anders kijkt, door de ogen van de verhalenverteller, zie je een schatkamer vol paarlen en juwelen. Overal liggen ze te stralen en te fonkelen. Wannes laat je ervan genieten en maakt je rijker dan de rijkste koning in de hele wereld.

En over koningen gesproken, middenin het bos staat ook nog een landhuis: Oud Amelisweerd. Ooit was dit een vorstelijk paleis. Hier woonde de Koning van Holland. Maar hij bleef niet lang. Voor er tien dagen waren verstreken, nam hij al weer schielijk de wijk.

Beleef vorstelijke verhalen, middenin de natuur

Wat steekt daar nu weer allemaal achter? Wannes laat het je zelf meemaken. Hij neemt je in gedachten mee door de statige zalen die schuil gaan achter de barse gevel van het huis. En laat je zien welke geschiedenis daar op de muren staat geschreven.

Nieuwsgierig? Ga mee met de StoryTrail wandeling Amelisweerd en geniet van natuur, cultuur en avontuur. Verteller Wannes zal je met open armen ontvangen.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter