Wandeling Terschelling met verhalenverteller Deodorus

StoryTrail stadwandeling Terschelling Verhalenverteller Deodorus bij standbeeld.

Wandeling Terschelling met verhalenverteller

Verteller Deodorus nodigt je uit om met hem mee te wandelen over Terschelling en dat is niet voor niets. Want dit is een prachtig eiland, vol ongelooflijke verhalen. Verhalen waarin de zee nooit ver weg is.

Terschelling en de zee zijn met elkaar verweven zoals een zeeman met zijn schip of een boer met zijn akker. De boeren en de zeelui op het eiland zullen dat volmondig kunnen beamen. Ingeklemd tussen Noordzee en Waddenzee hebben de eilanders leren leven met de nukken en de geneugten van het water.

In de loop van de eeuwen heeft de zee Terschelling heel veel gebracht – maar ook heel veel afgenomen. Dat blijkt wel uit de meeslepende sagen en legenden die de bewoners elkaar van generatie op generatie hebben doorverteld. Het zijn die zelfde oude verhalen die verteller Deodorus je tijdens de StoryTrail wandeling Terschelling laat beleven.

Zo was er eens een trots fregat, de Lutine. In 1799 koerste het van Yarmouth naar Hamburg, met een kolossale hoeveelheid goud en zilver aan boord. Én met niet minder dan 38 kanonnen om al die schatten te beschermen. De Lutine was onoverwinnelijk. Maar toch kreeg de zee haar klein.

In een woeste storm ging het schip ten onder, pal ten noorden van Terschelling. Het fregat, bijna de hele bemanning, en bijna al het goud en zilver zonken omlaag naar de bodem van de Noordzee. Daar ligt die onmetelijke schat nog steeds. Maar waar precies? En zal de zee haar ooit weer prijsgeven? Tijdens de StoryTrail wandeling Terschelling licht Deodorus een tipje van de sluier op.

En verder? Ach, het verhaal van de Lutine is maar één van de vele, vele avonturen die Terschelling in haar lange bestaan heeft meegemaakt. De zee geeft en de zee neemt, zo is het nu eenmaal en niet anders. Deodorus vertelt je van rampspoed en geluk, in verhalen vol spanning, humor en weemoed.

Beleef de bewogen geschiedenis van het eiland en de zee

Dus ga mee, duik in het verleden en geniet van dit fantastische eiland dat je nooit meer los laat. De StoryTrail wandeling Terschelling is een gedenkwaardige belevenis voor jong en oud.

In aansluiting op de StoryTrail wandeling kun je in Museum ’t Behouden Huys in West-Terschelling de verrassende tentoonstelling ‘Wonderlijke waarheden’ bekijken. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van historie en mooie verhalen.

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter