Wandeling Terschelling met verhalenverteller Godefridus

Wandeling Terschelling met verhalenverteller

Verteller Godefridus ontmoet je in West-Terschelling en neemt je mee: door het dorp, langs de duinen en het strand. Onderweg vertelt hij spannende, waargebeurde verhalen die dit weelderige Waddeneiland in een nieuw licht zetten. Die verhalen hebben alles te maken met de zee, die aan de ene kant geeft als een liefdevolle moeder, maar aan de andere kant neemt als een femme fatale.

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus bij het Raadhuis.

De zee schenkt handel en vis. Maar net zo lief verslindt zij boten, huizen, dijken, land en mensen. En wat die volgevreten zee dan uitbraakt op het strand is weer voer voor de jutters. Die eeuwige cyclus van geven en nemen, van eb en vloed, het stopt hier nooit. Een zegen en een vloek tegelijk.

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus gidst over het eiland.

Zeelieden weten dat, net als de boeren van het eiland. Al eeuwenlang vertellen zij elkaar verhalen over de zee, over haar nukken en deugden. Diezelfde verhalen beleef je tijdens de StoryTrail wandeling Terschelling met Godefridus. Hij kent het eiland als zijn broekzak, want hij komt er al vele jaren. Ga mee en dompel je onder in een zee van meeslepende vertellingen vol rampen en reddingen, vol heldendaden en visserslatijn.

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt over huizen na De Brand.
 
Beleef de schoonheid en de wreedheid van de zee

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt over de zee de neemt.

Verteller Godefridus dwaalt met zijn publiek door het pittoreske dorp West-Terschelling en samen met hem beklim je (per trap) een hoog duin met fantastisch uitzicht.

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt in duin en bos.

Ook het Groene Strand en zandplaat de Noordsvaarder zijn het decor voor ijzersterke verhalen. Zo beleef je de scheepsramp van de Lutine, een trots fregat vol goud, zilver en notabelen aan boord. In 1799 verging het voor de kust van Terschelling.

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt over de Lutine.

Je maakt kennis met de legendarische reddingsboot ‘Brandaris’. En je verbaast je over een ludieke weddenschap over Expeditie Boschplaat.

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt op het Groene Strand

Dus kom. wandel mee en duik in de lokale verhalen met de StoryTrail wandeling Terschelling – een bijzondere belevenis die je niet snel meer zult vergeten!

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt op het strand.

In aansluiting op de wandeling kun je in Museum ’t Behouden Huys in West-Terschelling de prachtig vormgegeven tentoonstelling ‘Wonderlijke waarheden’ bekijken. Het gelijknamige verhalenboek van museumdirecteur Richard van der Veen is er verkrijgbaar. Een aanrader voor elke liefhebber van verhalen!

StoryTrail wandeling Terschelling Verhalenverteller Godefridus vertelt 026 Blog510x329px

Posted in

De Directrice van Stadsavonturen

Laat een reactie achter