Zondag 13 december: Beleef de sagen en legenden van Haarlem met verhalenverteller Franciscus

Verhalenverteller Franciscus tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem

PERSBERICHT

Zondag 13 december:
Beleef de sagen en legenden van Haarlem met verhalenverteller Franciscus

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 13 december de StoryTrail stadswandeling Haarlem met verhalenverteller Franciscus. Tijdens deze bijzondere rondleiding beleef je de eeuwenoude sagen en legenden van de stad.

Haarlem – wát een stad is dat! Een stad zo vol van historie dat je er dagenlang in kunt ronddwalen zonder je te vervelen. Toch duurt de StoryTrail stadswandeling maar anderhalf uur. In die tijd brengt verteller Franciscus de mooiste verhalen uit de geschiedenis van de Spaarnestad tot leven.   

Je zult zien: op elke straathoek en achter elke gevel ligt er wel een wonderlijke sage of legende op je te wachten. Wat is bijvoorbeeld het geheim achter de boekdrukkunst, en wat heeft Haarlem daarmee te maken? Waarom wilden de Spanjaarden deze stad zo graag veroveren tijdens de Tachtigjarige Oorlog? Wat bezielde Kenau Simonsdochter Hasselaer om de barricaden te beklimmen? En hoe hielp de steenrijke Pieter Teyler de stad aan het oudste museum van Nederland? Je ontdekt het tijdens deze wandelende vertelvoorstelling, een heerlijk historisch avontuur voor jong en oud.

De StoryTrail stadswandeling Haarlem begint op zondag 13 december 2020 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/haarlem. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4AA3252 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).

Uiteraard houden wij ons tijdens de StoryTrail stadswandeling aan de richtlijnen van het RIVM. Om voldoende afstand te kunnen houden, lopen wij in kleine groepen.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter