13 oktober: Storytrail Breda – een stadswandeling vol historische verhalen

eric-de-beweerde-02-verteller-stadswandeling-storytrail-2

PERSBERICHT

13 oktober: Storytrail Breda – een stadswandeling vol historische verhalen

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 13 oktober een bijzondere Storytrail stadswandeling in het centrum van Breda. Verhalenverteller Erik de Beweerde gidst u door de straten en stegen van de binnenstad. Onderweg brengt hij het Breda van de Tachtigjarige Oorlog op meeslepende wijze tot leven. Alsof er een roman voor u open gaat!

In de Tachtigjarige Oorlog is Breda een belangrijke vesting. Spanje en Holland zetten alles op alles om de stad in handen te krijgen. Steeds dreigen oorlog en gevaar. Gelukkig zijn de torenwachters op de toren van de Grote Kerk alert. Vanaf de omloop waken zij dag en nacht over Breda en haar bewoners.

Tijdens deze Storytrail stadswandeling trekken we op met torenwachter Thomas, een jonge knaap vol toekomstdromen en bravoure. Zijn leven staat op zijn kop als de beruchte Spaanse krijgsheer Houtepen Breda binnenvalt. Opeens ziet de toekomst er somber uit voor de Bredanaars. Maar Thomas slaat terug met een van de beste listen uit de Vaderlandse geschiedenis. U maakt het allemaal mee tijdens de Storytrail stadswandeling, een heerlijk vertelavontuur in het Breda van de 16e eeuw.

De Storytrail stadswandeling Breda begint op zondag 13 oktober 2019 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-breda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL9AL4479 en betaal slechts € 12 per persoon (kinderen: € 6,35).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter