19 en 20 oktober: StoryTrail wandeling op Vliegbasis Soesterberg

StoryTrail-Wandeling-Park-Vliegbasis-Soesterberg-Verhalenverteller-Godefridus_106

PERSBERICHT

19 en 20 oktober: StoryTrail wandeling op Vliegbasis Soesterberg
Beleef hoe de Koude Oorlog Soesterberg in vuur en vlam zette

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert in het weekend van 19 en 20 oktober een spannende StoryTrail wandeling op Park Vliegbasis Soesterberg. Een verhalenverteller gidst je door het nabije verleden van dit unieke gebied. Onderweg beleef je meeslepende verhalen. En je ervaart hoe de Koude Oorlog het dorpje Soesterberg voor altijd veranderde. Dagelijks zijn er 8 wandelingen van ongeveer drie kwartier. Deelname is gratis.

De StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg neemt je mee terug in de tijd. Maar niet zo heel ver terug. Want de Koude Oorlog, die hebben veel mensen nog zelf meegemaakt. De Amerikanen streken neer op Vliegbasis Soesterberg om ons te beschermen tegen het gevaar uit het oosten. Die Amerikanen brachten niet alleen straaljagers mee, maar ook rock ’n roll, hamburgers en de auto-bioscoop. De inwoners van het eens zo rustige Soesterberg keken hun ogen uit. En menig kwajongen waagde zich achter het hek van de vliegbasis, op zoek naar lege kogelhulzen. Hoe dat afliep? Je ontdekt het tijdens deze bijzondere StoryTrail wandeling: een heerlijke mix van historie en verteltheater, voor jong en oud.

Je kunt de StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg meemaken op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019. Elke dag zijn er 8 wandelingen; de eerste begint om 10:30 uur en de laatste om 15:00 uur. Je kunt gratis reserveren via www.StoryTrail.nl.

 

Deze theaterwandeling is tot stand gekomen in samenwerking met de Provincie Utrecht in het kader van het Themajaar Koude Oorlog.

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter