De Utrechtse Vertelavonden: stadswandeling met verhalenverteller

johannes-17-verteller-stadswandeling-storytrail

PERSBERICHT

De Utrechtse Vertelavonden: stadswandeling met verhalenverteller

Dit jaar voor het eerst in Utrecht: de Utrechtse Vertelavonden. Elke donderdagavond in juni kunt u de stadsgeschiedenis van heel nabij beleven tijdens een wandeling vol meeslepende verhalen. Een van de meestervertellers van theatergezelschap Stadsavonturen is uw gids.

De verteller neemt u mee op een Storytrail stadswandeling. Dwalend door de verstilde straten en stegen brengt hij de eeuwenoude verhalen van Utrecht tot leven. U hoort spannende sagen, duistere legenden en vermakelijke anekdotes. Over Suster Bertken, de vroomste vrouw uit de stadshistorie. Over het verborgen fundament van de Mariakerk. Over de geheimen van het Utrechtse stadswapen. En nog heel veel meer. Hoe donkerder de avond, des te fantastischer de avonturen!

Stadsavonturen
Het Utrechtse theatergezelschap Stadsavonturen maakt al 20 jaar lang cultuurhistorische producties op locatie, samen met een bonte verzameling van schrijvers, historici, regisseurs, acteurs, verhalenvertellers en muzikanten. ‘Onze vertellers leiden hun publiek de stad in, én de geschiedenis in,’ legt initiator en regisseur Henke Lever uit. ‘Als je mee wandelt met een Storytrail, kom je terecht in een andere wereld. Een wereld die je echt beleeft. Het decor – de oude stad – is echt. En de belevenis is ook echt. De verteller vertelt niet alleen, hij neemt het publiek mee in zijn spel. In plaats van toeschouwer word je een deel van het verhaal.’

Avondschemering
Dat kan nu dus voor het eerst ook in de late uren. Lever: ‘Tot nu toe gingen wij altijd ’s middags met ons publiek op stap. Maar in de avondschemering is de stad op haar mooist en de verhalen zijn dat ook. Op onze Utrechtse Vertelavonden worden de stadsverhalen nog magischer dan anders.’

De Storytrail stadswandeling begint in juni elke donderdagavond om 20.00 uur op het Domplein. Tickets kosten € 17 per persoon (kinderen 6 t/m 12 jaar: € 9). Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-utrecht. Reserveer uiterlijk vier dagen vóór vertrek met de kortingscode STORYTRAIL7BS5546 en betaal slechts € 12,- per persoon (kinderen: € 4,-).

 

– Einde Bericht –

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer persinformatie: Stadsavonturen (Henke Lever), tel. 030-2467 911 of info@stadsavonturen.nl.
Storytrail is een theaterproductie van het gezelschap Stadsavonturen.
Foto: Storytrail.nl. Afbeelding kan vrij van rechten en kosten worden geplaatst.
Foto’s op hoge resolutie vindt u via: https://storytrail.nl/persmap/

 

Posted in
Avatar foto

OneMoreDot

Laat een reactie achter