Première op zondag 3 november: StoryTrail stadswandeling Alkmaar

StoryTrail-Stadswandeling-Alkmaar-verhalenverteller-Godefridus_016_crop.jpg

PERSBERICHT

Première op zondag 3 november: StoryTrail stadswandeling Alkmaar
Beleef de bewogen stadsgeschiedenis met verhalenverteller Godefridus  

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 3 november de première van de StoryTrail stadswandeling Alkmaar: een bijzondere mix van historie en verteltheater. Verhalenverteller Godefridus neemt zijn publiek mee door straten en stegen van de binnenstad en tovert onderweg de mooiste stadsverhalen tevoorschijn.

‘Leve de Opstand!’ Dat is het thema van deze Alkmaarse StoryTrail. In de stadsgeschiedenis is er dan ook volop sprake geweest van haat en nijd, oorlog en strijd. Zo raakte Alkmaar niet alleen verzeild in de beroemde Tachtigjarige Oorlog, maar ook in een Kaas- en Broodoorlog. Sint Laurentius, de schutspatroon van de stad, kreeg het ernstig aan de stok met de keizer van Rome. En burgemeestersvrouw Geertruida spande een rechtszaak aan tegen haar man wegens diefstal en bedrog. Genoeg stof dus voor een stadswandeling vol spannende sagen, legenden en historische verhalen. Hoe het is afgelopen met de helden en schurken uit het stadsverleden? U ontdekt het tijdens de StoryTrail stadswandeling Alkmaar, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.

Theatergezelschap Stadsavonturen bestaat uit een groep gedreven vertellers en acteurs. Zij brengen de stadshistorie tot leven door niet alleen de stenen monumenten te laten zien, maar vooral ook het leven van de mensen die daar woonden en werkten. Zo verbinden zij het verleden met het heden, en het publiek met de stad. Ooit begonnen in Utrecht verzorgt Stadsavonturen inmiddels unieke StoryTrail stadswandelingen in ruim 25 steden in het hele land – vanaf nu dus ook in Alkmaar!

De StoryTrail stadswandeling Alkmaar begint op zondag 3 november 2019 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling-alkmaar. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL9AL4479 en betaal slechts € 12 per persoon (kinderen: € 6,35).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter