Zondag 12 maart: StoryTrail Theaterwandeling door Breda vol historische stadsverhalen

eric-de-beweerde-04-verteller-stadswandeling-storytrail

PERSBERICHT

Zondag 12 maart:
StoryTrail Theaterwandeling door Breda vol historische stadsverhalen

De geschiedenis van Breda beleven? Dat kan tijdens de StoryTrail stadswandeling op zondag 12 maart. Acteur Erik de Beweerde van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt je mee op een tocht vol historische stadsverhalen.

De StoryTrail is geen gewone stadswandeling. Jaartallen of architectonische wetenswaardigheden zal Erik je niet gaan vertellen. Meeslepende sagen en legenden des te meer! Je bent de eerste straathoek nog niet om en je zit al midden in een spannend avontuur.

Erik neemt je eeuwen mee terug in de tijd, naar de Tachtigjarige Oorlog. Breda wordt belaagd door het leger van Spanje, onder aanvoering van de gevreesde Houtepen. Als de strijd ontbrandt, sta je samen met de verteller op de eerste rij. Je beleeft hoe dappere burgers zich teweer stellen tegen de Spanjaarden. Je ontdekt wat de Torenwachter en de Juffrouw Meesteres van het Begijnhof daarmee te maken hebben. En je bent erbij als de Spanjaarden dankzij een geweldige list weer uit de stad worden verdreven.

Dwalend door de eeuwenoude straten tovert de verteller het ene na het andere sterke verhaal tevoorschijn. Zo beleef je de geschiedenis van Breda tijdens een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.   

De StoryTrail stadswandeling Breda begint op zondag 12 maart 2023 om 14:00 uur, en vervolgens op elke tweede zondag van de maand. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/breda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kind: € 11,05).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter