Zaterdag 21 oktober: StoryTrail Theaterwandeling Brielle

StoryTrail wandeling landgoed Huys ten Donck. Verhalenverteller Franciscus vertelt

PERSBERICHT

Zaterdag 21 oktober: StoryTrail Theaterwandeling Brielle
Ontdek het kloppend hart van de Nederlandse Republiek

Geuzen en Spanjaarden, prinsen en koningen, uitvinders, spionnen en admiralen! Je komt ze allemaal tegen tijdens de StoryTrail Theaterwandeling door Brielle op zaterdag 21 oktober. Verhalenverteller Franciscus is de gids die de woelige geschiedenis van Den Briel voor je tot leven brengt. Dwalend door de stad neemt hij je mee naar de geboortejaren van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.
Samen met verteller Franciscus duik je in een meeslepend historisch avontuur. Je beleeft de Tachtigjarige Oorlog, de Gouden Eeuw, het Rampjaar en de Slag bij Kijkduin. En je ontdekt welke rol Den Briel daarin speelde.

In de verhalen ontmoet je de hoge heren die ooit de dienst uitmaakten in Den Briel en in de Nederlanden. En je vraagt je af: welke stad was in de 16e en 17e eeuw het kloppend hart van de jonge Republiek? Was het Den Haag? Amsterdam? Of toch het kleine maar dappere Brielle? Ga mee, duik in de machtige stadsgeschiedenis en oordeel zelf!

De StoryTrail Theaterwandeling Brielle begint op zaterdag 21 oktober 2023 om 14:00 uur. Voor deze try-out voorstelling betaal je het gereduceerde tarief van € 9,- (kinderen: € 6,-). Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/brielle.

Deze voorstelling werd geïnitieerd door het Historisch Museum Den Briel in samenwerking met de Gidsengroep Brielle. De voorstelling sluit aan op de tentoonstelling ‘De Overwinning na het Rampjaar 1672 – Spionnen van de Engelse Koning’ in het Historisch Museum Den Briel.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter