Stadswandeling Gouda met verhalenverteller Brot van Gromme

Stadswandeling Gouda met verhalenverteller

Verhalenverteller Brot van Gromme komt graag op plaatsen waar het schuurt. Zo stuitte hij in De Bilt op het Van Boetzelaerpark. Een vreemde plek vol bijzondere planten en met een opmerkelijke architectuur.

Dr. Carel Wessel Theodorus Baron van Boetzelaer van Dubbeldam schonk het park ooit zijn naam, en dat park schonk hij aan het dorp. Waarom deed hij dat? Waarom ligt het juist hier, zo’n groots park in het kleine De Bilt? En waarom staan hier zo veel sequoia’s en andere uitheemse bomen?

Verteller Brot ging op onderzoek uit. Hij stuitte op Pyke Koch, die naast beroemd kunstenaar ook uitgesproken fascist was. Op de beroemde tuinarchitect Copijn. Én op het gedachtengoed van de CHU, dat ook van alles met dit park van doen heeft.

Tenslotte kwam Brot helemaal uit in het jaar 1121. Daar treffen wij Keizer Hendrik en zijn vrouw Mathilde aan. Als zij er niet waren geweest, had De Bilt nu waarschijnlijk geen van Boetzelaerpark gehad.

Beleef de eeuwenoude verhalen van een wonderlijk park

Hoe dat allemaal in elkaar steekt? Brot laat het je beleven tijdens de StoryTrail Wandeling De Bilt. Vanuit de Middeleeuwen voert hij je mee door een geschiedenis vol merkwaardige anekdotes. Daarmee werpt hij met zijn bronzen stem ook nog eens op theatrale wijze een nieuw licht op het interbellum en de wereld van vandaag.

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter