StoryTrail stadswandelingen op donderdag 1 oktober: Een indringende kennismaking met de historische helden van Brielle

storytrail-stadswandeling-brielle-verhalenverteller-brot-025

PERSBERICHT

StoryTrail stadswandelingen op donderdag 1 oktober:
Een indringende kennismaking met de historische helden van Brielle

Brielle, de stad aan het water, heeft in zijn bewogen geschiedenis twee grote zeevaarders voortgebracht: Maarten Tromp en Witte de With. Twee tijdgenoten, allebei geboren in Den Briel, maar uit totaal verschillend hout gesneden. Het Historisch Museum Den Briel organiseert op 1 oktober een speciaal programma over deze Brielse varensgasten, in de Sint Catharijnekerk. Ter gelegenheid daarvan nodigen de verhalenvertellers van Theatergezelschap Stadsavonturen je uit voor een StoryTrail stadswandeling. Onderweg leer je de twee helden – of waren het schurken? – kennen van haver tot gort.

Tromp en De With waren uiterst kundige zeevaarders, die samen opgroeiden in Den Briel. Ze werden kort na elkaar geboren. Maar ze lagen elkaar totaal niet. De een: een geliefd kapitein en admiraal, de rust zelve, door en door betrouwbaar. De ander: onstuimig, woest, bikkelhard en verteerd door jaloezie. Zij waren collega’s. Maar zij verkeerden voortdurend in elkaars vaarwater.

Tromp en De With zijn in hun tijd hoog op een voetstuk geplaatst. Staan zij daar nog steeds? Is het terecht dat zij eeuwenlang zijn bewonderd en geroemd? Blijven zij helden, als we hun levens bekijken met de ogen van nu? Maak een reis door de tijd en oordeel zelf, tijdens de StoryTrail stadswandeling Brielle: een indrukwekkend vertel-avontuur dat je niet snel meer vergeet.

De Storytrail stadswandeling Brielle begint op donderdag 1 oktober 2020 om 13:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/brielle. Reserveer nu en betaal slechts € 5 per persoon.

Meer info over het Historisch Museum Den Briel vind je op www.historischmuseumdenbriel.nl.

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter