Wandeling Landgoed Huys ten Donck met verhalenverteller Johannes

StoryTrail wandeling Ridderkerk Landgoed Huys ten Donck Verhalenverteller Johannes vertelt bij het kinderspeelhuisje.

Wandeling Landgoed Huys ten Donck met verhalenverteller

Diep verscholen in het bos achter Huys ten Donck staat het historische Kinderspeelhuisje. Ooit was dit het domein van de kinderen van de familie. Nog steeds is het een magische plek voor jong én oud.

StoryTrail wandeling Ridderkerk Landgoed Huys ten Donck Verhalenverteller Johannes vertelt

In het bos rondom dit bijzondere huisje vertelt Johannes je de spannendste verhalen van Huys ten Donck. Eeuwenoude sprookjes zijn het, precies zoals sprookjes horen te zijn.

StoryTrail wandeling Ridderkerk Landgoed Huys ten Donck Verhalenverteller Johannes vertelt in de tuin

Want het Donckse Bos is nú heel groot, maar duizend jaar geleden was het nog veel en veel groter. Zo groot was het, dat je drie dagen en drie nachten moest lopen om aan de rand te komen.

StoryTrail wandeling Ridderkerk Landgoed Huys ten Donck Verhalenverteller Johannes voor het kinderspeelhuisje.

Midden in dat oneindig grote bos stond een huisje. Precies op de plek waar nu dat leuke speelhuisje staat. Maar dat huisje van toen, dat was helemaal geen huisje om in te spelen. Daar woonde namelijk een heks.

StoryTrail wandeling Ridderkerk Landgoed Huys ten Donck Verhalenverteller Johannes stapt door de deur.

Met die heks moest je enorm oppassen, want ze zat vol gemene streken. Dus geen mens durfde ooit dat huisje in te gaan. Alleen Anna, die durfde dat wel. Die stapte gewoon naar binnen, dwars door het kleverige spinnenwebbendeurtje. En wat er toen gebeurde…

StoryTrail wandeling Ridderkerk Landgoed Huys ten Donck Verhalenverteller Johannes vertelt uit het raam.

Dat gaat Johannes je in geuren en kleuren vertellen. Het is een spannend verhaal. Maar gelukkig, het loopt goed af. Vandaar dat je hier tegenwoordig ook zo heerlijk veilig kunt spelen in het bos. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor die ouwe kol. 

Kom naar Huys ten Donck en stap in een sprookje

Johannes tovert nog veel meer mooie verhalen tevoorschijn uit zijn hoge hoed. Bijvoorbeeld over de Draak van Huys ten Donck. Ook al zo’n wonderlijke legende. Of het verhaal van die draak ook zo goed gaat aflopen…? Kom naar Ridderkerk, ga mee met de StoryTrail wandeling Landgoed Huys ten Donck en Johannes zal het je vertellen.


De verhalen van Johannes laten je het landgoed beleven alsof je in een sprookjesboek bent beland. De StoryTrail wandeling Huys ten Donck is een heerlijk vertel-avontuur voor iedereen vanaf 4 jaar.

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter