Zondag 8 oktober: Ontdek de geschiedenis van Leeuwarden met verhalenverteller Deodorus

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 109

PERSBERICHT

Zondag 8 oktober:
Ontdek de geschiedenis van Leeuwarden met verhalenverteller Deodorus

‘Eureka!’ riep de Leeuwarder zakenvrouw Stijntje Harmsen zo’n 300 jaar geleden opgetogen uit. Zojuist was haar ter ore gekomen dat Prins Johan Willem Friso van Oranje op zoek was naar een nieuwe huishoudster in zijn Stadhouderlijk Hof. Stijntje zag haar kans! Zij bedacht een list! Om rijk te worden. Wat zij precies van plan was? En waar dat allemaal toe leidde? Dat kan je in geuren en kleuren gaan meemaken tijdens de StoryTrail Theaterwandeling op zondagmiddag 8 oktober.

Verhalenverteller Deodorus is je gids. Samen met hem ga je op avontuur in de stadsgeschiedenis. Jaartallen of architectonische wetenswaardigheden zal je van Deodorus niet veel te horen krijgen. Meeslepende sagen en legenden des te meer! Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al midden in een spannend verhaal.

Tijdens deze wandeling ga je niet alleen kennismaken met Stijntje Harmsen. Je ontmoet ook eeuwenoude prinsen en prinsessen. Je komt oog in oog te staan met dieven en vechtersbazen. Je beleeft oproer en verzet. En je ontdekt wat je van al die historie tegenwoordig terug kunt zien in de straten van Leeuwarden. Ga je mee? De verteller zal je met open armen ontvangen.

De StoryTrail stadswandeling Leeuwarden begint op zondag 8 oktober 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/leeuwarden. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Theatergezelschap Stadsavonturen organiseert deze stadswandeling in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: ‘Eureka!’

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter