Zondag 19 november: Op avontuur in de geschiedenis van Leiden met verhalenverteller Franciscus

StoryTrail wandeling landgoed Huys ten Donck. Verhalenverteller Franciscus vertelt

PERSBERICHT

Zondag 19 november:
Op avontuur in de geschiedenis van Leiden met verhalenverteller Franciscus

Spaanse soldaten, Hollandse watergeuzen en Leidse glippers: je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens de StoryTrail Theaterwandeling op zondag 19 november. Verhalenverteller Franciscus gidst je door het Leiden van de Tachtigjarige Oorlog.

Wandelend door de binnenstad ga je het beleg en ontzet van Leiden in 1574 meemaken. Het was een tijd van bittere strijd en hongersnood. Maar ook een tijd waarin echte helden opstonden. Zoals burgemeester Van der Werff, duivenhouder Willem Corneliszoon en de legendarische Magdalena. Samen met de andere Leidenaren trotseerden zij maandenlang de belegering van de stad.

Hoe het afliep met al de helden en heldinnen van toen? En wat je daarvan tegenwoordig nog terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail stadswandeling Leiden, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.

De StoryTrail stadswandeling Leiden begint op zondag 19 november 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

 

Posted in
Avatar foto

Johannes

Laat een reactie achter