StoryTrail Theaterwandeling op Tweede Kerstdag: Beleef de geschiedenis van Leiden met verhalenverteller Franciscus

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs Ik vertel het je

PERSBERICHT

StoryTrail Theaterwandeling op Tweede Kerstdag:
Beleef de geschiedenis van Leiden met verhalenverteller Franciscus

Op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Leiden voor de laatste StoryTrail stadswandeling van dit jaar. Samen met verhalenverteller Franciscus beleef je het roemruchte jaar 1574.  

Wandelend door de binnenstad neemt Franciscus je mee naar de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Toen woonden er nog echte Glippers in Leiden. Toen broeide en gistte het in de stad. Toen aten de mensen boomschors om de Spaanse belegering te kunnen doorstaan. En toen had je gelukkig ook de geweldige Watergeuzen, nietsontziende heren met spieren zo dik als scheepskabels, die klaar stonden om Leiden te komen bevrijden.

Hoe de boomschors ons smaakte? Wat de Spanjaarden in hun schild voerden? En hoe een heel klein duifje kon uitgroeien tot dé grote held van Leiden? Verteller Franciscus laat het je allemaal beleven, in verhalen zo meeslepend dat het wel lijkt of je echt even in 1574 bent beland. Je bent van harte welkom bij deze bijzondere vertelvoorstelling, vol vaart, humor en liefde voor de stad.

De StoryTrail stadswandeling Leiden begint op maandag 26 december 2022 om 15:30 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/leiden. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kinderen: € 9,79).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter