2 t/m 5 september: de Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 008 BLOG

PERSBERICHT

2 t/m 5 september: de Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen
Beleef de geschiedenis van Zeeland met verhalenverteller Johannes


In de laatste week van de zomervakantie presenteert theatergezelschap Stadsavonturen de Zeeuwse Verteldagen. Van 2 t/m 5 september neemt verhalenverteller Johannes je mee op StoryTrail stadswandelingen door Middelburg, Goes en Zierikzee.


De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een vertelvoorstelling in één. Samen met verteller Johannes neem je een duik in het bewogen verleden van Zeeland. Dwalend door Middelburg, Goes en Zierikzee kom je terecht in een wereld vol wonderlijke sagen, legenden en historische verhalen.


Brillenmaker

Zo kom je in Middelburg alles te weten over Sacharias Jansen, de 17e-eeuwse brillenmaker die ook heel andere dingen deed dan alleen brillenglazen slijpen. Ja gaat op visite bij de avontuurlijke notaris Roggeveen, die het zeegat uitvoer op zoek naar het Zuidland. En je ontdekt hoe het komt dat Middelburgers zulke goede Maneblussers zijn.


In Goes stelt verteller Johannes je voor aan de vermaarde viswijven uit het Visperk. Zij vertellen je graag de laatste nieuwtjes over de helden en schurken uit het verleden van de stad. Zoals de dappere mensenredder Frans Naerebout, de sluwe bandiet Jan Katoen en Cornelis, de enige Goesenaar die het ooit tot Keizer heeft weten te schoppen.


Fantastische geheimen

In Zierikzee ontrafel je de fantastische geheimen van de Noordhavenpoort en de Dikke Toren. Je hangt aan de lippen van stadsdokter Baster. Je leeft mee met de tragische Zierikzeese matroos Leendert Anker. En je komt er achter waarom er hier op de gevels overal zo veel zeemeerminnen te zien zijn.


Dat is nog lang niet alles: verteller Johannes heeft nog veel meer sterke stadsverhalen voor je in petto. Dat merk je vanzelf als je met hem op pad gaat tijdens de Zeeuwse Verteldagen. Ga mee en beleef de Zeeuwse geschiedenis tijdens een bijzondere stadswandeling vol vaart, humor en avontuur.


De Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen:

Donderdag 2 september 2021, 11:00 en 14:00 uur: StoryTrail stadswandeling Goes.
▪ Vrijdag 3 september 2021, 14:00 uur: StoryTrail stadswandeling Middelburg.
Zaterdag 4 september 2021, 14:00 uur: StoryTrail stadswandeling Zierikzee.
Zondag 5 september 2021, 11:00 uur: StoryTrail stadswandeling Middelburg.

Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter