Rondleiding Fort aan de Klop met verhalenverteller Johannes

Rondleiding Fort aan de Klop met soldaat Backx

Fort aan de Klop is prachtig gelegen aan de oever van de Vecht, net buiten Utrecht. Maar toen soldaat Backx hier lang geleden werd ingekwartierd, had hij weinig oog voor de schoonheid van de omgeving. Hij wilde vechten! Tegen de vijand! Met kanonnen!

De commandant moest hem teleurstellen: ‘Rustig Backx. Er is hier nog nooit een vijand langsgekomen. En dat zal niet gebeuren ook, neem dat maar van mij aan. Alles wat wij hier op dit fort hoeven te doen is wachten. Wachten… op een vijand die nooit zal komen.’

Nu denk je misschien: dat wordt dan een saaie rondleiding daar op Fort aan de Klop, met al dat wachten. Maar soldaat Backx gaat je verbazen. Want samen met hem ga je juist heel spannende avonturen beleven.

Die avonturen hebben alles te maken met water. Logisch, want water: dát was de reden waarom Fort aan de Klop en de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie onneembaar waren voor elke vijand.

De commandant hoefde maar opdracht te geven om de sluizen open te zetten, en de hele Waterlinie kwam blank te staan. Onpasseerbaar voor een vijandelijk leger. Alleen over de dijken zou de vijand nog kunnen oprukken. Maar daar stonden de Waterlinieforten om hem tegen te houden.

Soldaat Backx doet alles wat hij kan om de commandant te helpen bij de uitvoering van dit geweldige strijdplan. Maar de commandant heeft niet zo’n hoge pet van hem op. Schieten, marcheren en orders uitvoeren zijn dan ook niet Backx’ sterkste kanten.

Maar Bacckx kan wel andere dingen. Dingen waar de commandant geen weet van heeft. Maar die hem nog wel eens heel goed van pas zpoden kunnen komen. ‘Wacht maar,’ zegt Backx bij zichzelf. ‘Er komt een dag dat de commandant blij zal zijn dat ik er ben.’

Ga mee op avontuur met soldaat Backx

Voor het zo ver is, ga je heel wat meemaken tijdens deze StoryTrail rondleiding Fort aan de Klop. Voor iedereen vanaf 5 jaar is dit een bijzondere kennismaking met deze unieke, historische plek. Soldaat Backx kijkt uit naar je komst!

 

 

 

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter