Rondleiding Stelling van Amsterdam met verhalenverteller Johannes

Rondleiding stelling van Amsterdam met verhalenverteller Johannes

Iedereen vanaf 5 jaar zal veel plezier beleven aan deze korte familievoorstelling. De trouwhartige soldaat Backx neemt je mee over het fort en leert je alles wat je moet weten om een goede fortsoldaat te worden.

Zo heel erg moeilijk is dat niet, want het leven van een fortsoldaat bestaat kort gezegd uit drie dingen: wachtlopen, eten en slapen. Van die drie dingen is dat laatste dan weer het aller belangrijkste – zo denkt Backx er tenminste zelf over.

Toch moet je het leven van een soldaat ook weer niet te licht opvatten, want de baas van het fort, de commandant, is best wel streng. Lapzwansen, daar houdt hij niet van. Dus is het maar goed dat Backx je vast even de fijne kneepjes bijbrengt van het marcheren, uitlijnen en in de houding staan. Voordat de commandant zelf ten tonele verschijnt.

Soldaat Backx kan je van alles over het fort vertellen. Dingen die elke soldaat wel weet. Maar ook dingen die eigenlijk strikt geheim zijn. En die je dan ook onder geen beding mag doorvertellen.

Bijvoorbeeld over die ene keer toen de commandant ‘s avonds een wandelingetje ging maken over het fort, en steeds maar niet terug kwam. Backx ging hem zoeken natuurlijk, en toen…

Maar ja, dat is dus geheim. Dat kan soldaat Backx je alleen onder vier ogen toevertrouwen. Dat doet hij graag hoor! Op een stil verborgen plekje op een van de forten van de Stelling van Amsterdam.

 

Ga mee op avontuur en help het geheim van Backx te bewaren

Die forten zijn trouwens op zichzelf al goed bewaarde geheimen. Prachtig om daar rond te dwalen, langs de oude muren en door de smalle gangen. Je voelt je in een andere wereld, spannend en geheimzinnig.

Dus kom naar de forten van de Stelling van Amsterdam, ga op avontuur met Backx, en voel hoe het was om lang, lang geleden een fortsoldaat te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter