Rondleiding Fort bij Rhijnauwen met verhalenverteller Bastiaan

Spannende verhalen op wacht

Fort bij Rhijnauwen is het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En misschien ook wel het mooiste. Want terwijl andere forten na het vertrek van de militairen werden omgebouwd tot conferentieoord, trainings- of feestlocatie, werd Fort bij Rhijnauwen teruggegeven aan de natuur.

Vandaag de dag is dit fort niet meer het thuis van soldaten, maar van reeën, dassen, vossen en vleermuizen. Maar gelukkig: de historische kazernes, kazematten en kruithuizen staan er nog precies zo als ze ooit door de militairen zijn achtergelaten.

Wie Fort bij Rhijnauwen binnen gaat, komt terecht in een betoverende wereld: groen en geheimzinnig. Buiten kun je genieten van zeldzame planten en paddestoelen. Binnen dwaal je door donkere galmende gangen, waar het water nog altijd uit de druipkokers omlaag drupt.

Verteller Bastiaan leidt je rond door dit mysterieuze decor waar de tijd heeft stilgestaan. Hij brengt je naar de plekken waar ooit de soldaten de wacht hielden. En hij doet hetzelfde wat die soldaten vroeger ook deden, terwijl ze op hun post stonden: verhalen vertellen.

Wat moesten die soldaten ook anders? Het leven op het fort was saai en eentonig. Eten, slapen, wachtlopen. Eten, slapen, wachtlopen. Nooit kregen de wachters eens een vijand in het vizier. En dus droomden zij samen over het leven buiten het fort, over vroeger en over de toekomst.

Bastiaan vertelt die soldatenverhalen net zo mooi en meeslepend als de soldaten dat ooit zelf deden. En hij neemt je mee naar de Grote Oorlog. Hij vertelt over de loopgraven, waar te midden van de grootste ellende soms plotseling een klein sprankje hoop opbloeide.

En hij vertelt over de Duivel, die zich er natuurlijk maar wat graag mee bemoeit als er ergens wordt gevochten. Brrr. De soldaten griezelden bij de gedachte, en jij zult dat misschien ook wel even doen. Maar vrees niet: bij Bastiaan ben je in goede handen.

Kom en beleef de spannendste fortverhalen

Deze rondleiding geeft je een unieke gelegenheid om Fort bij Rhijnauwen te beleven. De verteller, de verhalen en de feeërieke plek zorgen samen voor een ervaring die je niet snel meer zult vergeten. Tot ziens bij de StoryTrail rondleiding Fort bij Rhijnauwen!

 

 

 

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter