Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg met verhalenverteller Godefridus

Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg met verhalenverteller

Verteller Godefridus neemt je mee naar de vorige eeuw, naar de tijd van de Koude Oorlog. Die bezorgde ons koude rillingen: de angst voor de Russen zat er bij menigeen goed in.

Nergens in Nederland was die Koude Oorlog zo voelbaar als in Soesterberg. Op de Vliegbasis stonden Amerikaanse straaljagers gereed. Klaar om uit te vliegen als de vijand zou komen.

De Vliegbasis ligt er nog steeds. De onafzienbare start- en landingsbanen zijn in perfecte staat. De gigantische hangars imponeren nog altijd. De Koude Oorlog mag dan voorbij zijn, het decor én de verhalen zijn gebleven.

Godefridus laat je die verhalen beleven tijdens de StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg. En wát voor verhalen. Het was een spannende tijd, die Koude Oorlog. Want nu weten wij hoe hij is afgelopen. Maar toen we er middenin zaten, wisten we dat natuurlijk nog niet.

En er middenin – dat zit je zeker als je op pad gaat met Godefridus. Je leeft mee met de bewoners van het slaperige Soesterberg, die hun dorp plots moeten gaan delen met Amerikaanse soldaten. Hamburgers, rock & roll, het goede leven… Die nieuwigheden deden opeens hun intrede in de anders zo rustige dorpsstraat.

Maar ondertussen ging er van die Koude Oorlog een dodelijk gevaar uit, ook dat wordt tijdens de StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg wel duidelijk. Als de Russische oorlogsschepen opstomen naar Cuba, is de spanning tot in Soesterberg voelbaar.

Hoe ging dat aflopen? Hoe zou de Amerikaanse president John F. Kennedy reageren? Wat zou jij hebben gedaan als je in zijn schoenen had gestaan? Achteraf is het makkelijk praten, maar je zult in het heetst van het moment maar voor de keuze staan: toegeven, of de strijd aangaan.

 

Ga mee en beleef de tijd van de Muur en het IJzeren Gordijn

Verteller Godefridus dwaalt met zijn publiek over de spiegelgladde runways, langs de immense loodsen en door de natuur die de Vliegbasis langzaam maar zeker in haar bezit neemt. Onderweg beleef je de tijd van de Muur en het IJzeren Gordijn.

Die tijd lijkt ver weg. Maar tijdens de StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg is hij even heel dichtbij.

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter